Advertise

loading...

Suamiku Encik Sotong [2014] Full Episod

17 comments



STATUS :COMPLET
EPISOD :EPISOD20
LAST UPDATE9/3/2015
ADAPTASI NOVEL
ERICA SOFFEA melonjak kegembiraan. Mana tidaknya, dialah bakal peneraju Khaleeda Holding. Walaupun hubungannya dengan arwah nenda bukanlah baik sangat pun. Terasa macam hendak buat aksi akrobatik ketika namanya diumumkan. Naik senak kepala Erica bila dia terpaksa dijodohkan dengan sotong peliharaan nendanya, Farish. Dah lah tak macho, pakai baju warna pink. Kalau bercakap tangan bukan main lentik lagi macam orang nak main mak yong. Farish terpaksa menerima Erica kerana dua sebab. Pertama, sebab wasiat arwah Tengku Khaleeda. Kedua, kerana tidak tahan dengan perangai berlagak Erica. Lagipun bukan lama sangat dia perlu bergelar suami pada diva berlagak itu, tiga tahun sahaja. Dalam tempoh perkahwinan mereka jatuh cinta. Tapi... cinta itu bukan milik mereka berdua. Milik siapa ya?Peninglah, kalau dah dapat suami sotong. Bukan hanya lembut fizikaltapi lembut juga hatinya. Erica pula terpaksa terus bersama dengan Encik Sotongnya kerana cinta. Encik sotong bukan lelaki biasa, tetapi lelaki yang sanggup berkorban segala-galanya demi tidak mahu melihat Erica merana. Walaupun jiwa lelakinya menderita, tapi sampai bila?

adaptasi dari novel karya Syikin Zainal. Drama bersiri 20 episod dibintangi oleh Sharnaaz Ahmad dan Amyra Rosli. Terbitan Global Station dan bakal ditayangkan pada 27 Oktober ini. Setiap hari Isnin pukul 9 malam di saluran Astro Ria dan Maya HD

TONTON FULL  SUAMIKU ENCIK SOTONG

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16Episod 17Episod 18Episod 19Episod 20-



DOWNLOAD

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16Episod 17Episod 18Episod 19Episod 20-






17 Responses so far.

  1. mAk Ch@Q says:

    Admin..bila nk up ep 3

  2. qael qaie says:

    admin ep.3 xleh nk download mcmmne.. pls bt sesuatu

  3. admin ep 3 dan 5 please

  4. ep10 tolong update admin. tak dapat tgk tu

  5. Admin says:

    Bila nak upload admin hehe...Tak sabar nak tengok episod 14
    Suamiku Encik Sotong - Episod 14

  6. episode 15 mana, dah main kan episode tu

  7. tak leh nk buka langsung

  8. Khadi Ya says:

    Tolong dapatkan saya ep3 & ep5. Terima kasih!!!

  9. Assalamualaikum admin episod 20 xbleh nk dwnlod

  10. admin knpe episod 16 xblh download??
    check please

  11. Haz Irfan says:

    admin please cheak all eps... plzz susah nk download... :=(

  12. edah says:

    episod 3 dan episod 5 please

Leave a Reply

     
    moviesinfobsyokv2| Malay Drama Movie Full © 2011 Bsyokv2 & BSYOKV2.Privacy PRIVACY |DMACA COPY RIGHT|Visit Syoknye Layan at Ping.sg

    You can add link or short description here

    Follow my blog with Bloglovin